
Malzemeler-
1 kg hamsi
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su
3 orta boy kuru soğan
25 gram tereyağı
25 gram zeytinyağı
1 çay bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı yenibahar
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı-
Hamsileri temizleyip kılçıklarını alın. Yıkayıp süzün. Pirinci ılık su ile ıslatıp 10 dakika kadar bekleyin ve yıkayıp süzün. Kuş üzümünü ılık suda 5-6 dakika bekletin. Kuru soğan, dereotu ve maydanozu incecik kıyın. Bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp soğanı ekleyin. Tuz, fıstık ve kuş üzümünü ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Pirinci ilave edip baharatları ekleyin. 5-6 dakika kadar karıştırarak kavurun. 3 bardak sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak hafif sulu kalacak şekilde pişirin. Yuvarlak ve derin cam bir fırın kabını hafifçe yağlayıp hamsilerin sırt kısmı altta kalacak şekilde aralıksız olarak dizerek kabın dibini ve kenarlarını hamsiyle kaplayın üzerlerine hafifçe tuz serpin. Hafif sulu kıvamlı pilava, kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave ederek karıştırın. Pilavı hamsiyle kaplanmış kaba doldurup üzerini hamsiyle kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip kabı düz bir servis tabağına ters çevirerek hamsili pilavı servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder