27 Mayıs 2013 Pazartesi

Acılı Tavuk Kanadı


Malzemeler-
1 kg tavuk kanadı
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber



Hazırlanışı-
Bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi karıştırın. Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice soslayın. 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Sosu hazırlayın. Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin. Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış sarımsak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı su eklemesiyle, 10 dakika pişirin. Sosta beklemiş tavuk parçalarını tavada kızartın. Servis tabağına alıp, sosla birlikte servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder