29 Mayıs 2013 Çarşamba

Baharatlı Dürüm




Malzemeler-
4 adet lavaş
Yarım kg kıyma
2 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı barbunya
2 çorba kaşığı domates püresi
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Kimyon
Yenibahar
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz



Hazırlanışı-
Çok az sıvı yağda soğanları öldürün. Kıymayı ilave edip soteleyin. Barbunyayı haşladıktan sonra yarısını püre yaparak hazırladığınız malzemeyle karıştırın. Soğuduktan sonra baharatlarını, domates püresini ve kalan barbunyayı karıştırın. Bu harcı lavaşlara koyarak dürüm yapın. Üzerine erittiğiniz kaşar peyniri dökerek ikiye kesin. Maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder