
Malzemeler-
1 kg buğday
2 kg şeker
Yarım kg kuru fasulye
Yarım kg kuru üzüm
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı incir (ince doğranmış)
1 su bardağı kuru kayısı (ince doğranmış)
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fındık
Yarım su bardağı çam fıstığı
Yarım su bardağı kuş üzümü
Tarçın
Hazırlanışı-
Buğdayı akşamdan pişirin. Nohut, fasulye, kuru üzümü akşamdan ıslatın. Ertesi gün ayrı ayrı haşlayıp suyunu süzün. Bütün malzemeyi bir tencerede birleştirin. Aşurenin kıvamına göre su ilave edin. Kaynamaya başlayınca incir, kayısıyı ve şekeri katıp bal rengine gelinceye kadar pişirin. Piştikten sonra kaselere koyun. Üzerini ceviz, fındık, fıstık ve tarçınla süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder