
Malzemeler-
Yarım kilo domates
200 gram mantar
1 limon
Yarım soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı margarin
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
Hazırlanışı-
Soğanı ince ince dilimleyin, sarımsağı uzunlamasına 2-3 parçaya ayırın. Margarini küçük bir tencerede eritip soğan ve sarımsağı ilave edin. Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları temizleyip limonlu suda biraz beklettikten sonra dilimleyin. Tenceredeki sarımsağı çıkarın, mantarları ilave edip birkaç dakika karıştırarak pişirin.
Domatesleri rendeleyip süzgeçten geçirin. Mantarlı karışıma ekleyip ara sıra karıştırarak 45 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve ateşten alın. Isıtılmış sosluğa alıp servis yapın.
İsterseniz bu sosu çılbır, makarna veya kızarmış etle birlikte servis yapılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder