18 Haziran 2013 Salı

İçli Hamsi


Malzemeler-
1 kg hamsi
4 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta



Hazırlanışı-
Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın. Sularını süzerek bekletin. Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın. Yarım limon suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın. Önce arkalı önlü una bulayın kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alan dek arkalı önlü kızartın. Yeşil salata ile servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder