
Malzemeler-
1 çay kaşığı zeytinyağı
200 gram ekmek hamuru
200 gram emmentel peyniri
2 su bardağı süt
Hazırlanışı-
Düz bir yerde ekmek hamurunu oklavayla açın. Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin.
Peyniri küp şeklinde doğrayıp, dikdörtgen hamurlara birer çorba kaşığı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın. Dikdörtgen şeklini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına, fırçayla süt sürün. Ancak kızartma esnasında peynirin taşmaması için kenarlarından bastırmalısınız.
Her bir poğaçanın üstüne yine fırçayla süt sürün. Daha sonra her birini, zeytinyağıyla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder